How to pronounce Roisin Dubh

Silly. So, messed up.

Uit het low aantal reacties op my previous report sorry ik voorbarig af dat het te long what. Dus dit wordt korter! Hoop ik dan. As there is no problem, leave a reaction achter! Het is superfijn om here note that jullie zo betrokken zijn bij mijn belevenissen.

The Lake School took 4 dead and met 9 January. Mijn dagindeling was erg relaxed: na de eerste dag had ik besloten dat ik beter de advanced whistle class kon gaan doen, die om elf uur begon (de beginners om half tien). Dus lekker uitslapen! Behalve when I went to the slow session, a session waarbij men bladmuziek used and the session leader (Mark McDonnell) was given a dead number. In a different way then in a won session, waarbij vrijwel iedereen uit het hoofd speelt en de tunes were spontaously brought in door deelnemers. Maar handig om tunes te leren.

Daarna dus advanced whistle class, waarbij we in een groep twee tunes went leren, Troubled Child en the Koroit Heckler (shouted by Jack Brennan himself). Gelukkig hoefde here in tegenstelling tot de beginners class niet meer nagedacht te got over de grepen of het oefenen van toonladders en ik heb zelfs iets opgestoken over ornamentations! Niet dat ik nu overal zomaar cuts, taps, rolls en slides in gooi, maar al iets meer dan eerst (weten dat die dingen bestaan ​​helpt, ontdekken dat je vingers het
less goed snappen dan je hoofd is dan wel wat frustrating).

Na de lunch waarvoor verschillende opties in the dorp goods, naast de plaatselijke supermarket, had ik om 2.30 am Ierse les! Maar niet zomaar gewoon Ierse les, nee, les van Mossie Scanlon, de schijnbaar enige native speaking Sean Nos zanger van Australië. A super aardige en grappy man. Veel vacantie-Iers we never empty de first days; wel veel uitspraak en twee Ierse lieder: faenne gal an lae en Roisin Dubh. Het tweede stuk is a splendid song dat ik kende van een cd die ik thuis heb liggen, hoewel ik nooit wist hoe het heette, wie het zong of wat de tekst was.
Daarna leerde Mossie (Muiris in het Iers) ons een rijmpje over een grote dikke gel kat en een small grijze muis. We kregen uiteraard nog heel wat Ierse geschiedenis in persoonlijke anekdotes mee, bijvoorbeeld over Mossies geboorteplaats Daingean oftewel Dingle en de hele discussie over wilted naam de stad nu moest hebben en wilted eerst op de naambordjes most komen te staan.

Om vijf uur what he dan tenslotte singing class met Maria Forde, Australische met Ierse ouders, die ons de basisbeginselen van Sean Nos singing heeft geprobeerd bij te brengen, veel mooie liederen voor ons heeft gezongen en ons een hoop liederen heeft laten me zingen, zelfs . Dat is leuk in koor maar as schijnbaar some strongest high stem in a group oudere dames is het toch best zwaar.
As leuke toevoeging leerde ook Maria ons wat Iers, omdat Sean Nos songs Eigenlijk in het Iers were heard. Heel wat toepasbaarder dan dat van Mossie, maar meer een aanvulling dan een vervanging ten opzichte van zijn lessen.

He ’s Avonds were sessions, zowel slow sessions as ‘normal’ sessions with Paddy Fitzgerald, een bijzonder grappige en talenteerde Ierse accordeonist. Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat ik me enormously vermaakt heb met meespelen en af ​​en toe een song zingen.

De laatste avond was officieel vrijdag, maar ik kon vrijdagochtend een lift terug naar Melbourne krijgen en what he toen onderhand wel weer aan toe om weer ‘thuis’ te zijn, op mijn eigen kamer zonder mensen aan mijn hoofd, hoe ran ook.
Donderdagavond what het ‘demo-concert’ waarbij all klasjes hun arts went to music, followed by een optreden van jongerenband DRAM en daarna afsluitend muziek door de memorial band, samengesteld uit enthousiaste vrijwlligers, docenten en deelnemers s.

Dinsdag was er trouwens singers blackboard concert, waarbij ik een lied heb gezongen op verzoek van Simon, een Engelsman die ook whistle class deed (meer info straks). Het lied was schreven door een vriend van hem. The what Iers van geboorte, maar zijn ouders are dumped by economic speeches hun voorvaderlijk huis te verkopen en te Verhuizen naar Engeland. Later was hijzelf in Staat om het huis bij toeval terug te Kopen, het huis dat zijn grootvader zelf had been built! Heel emotioneel en ik voelde me vereerd dat ik het mocht zingen. Het was nog best lastig om inside één middag de melodie en tekst op te pikken!

The next day, Wednesday, what he's avonds Youth Concert, with a vergelijkbaar open podium. Here he ik de kans grepen om op het podium iedereen te thank for hun gastvrijheid, for het rules van mijn verblijf, het uitlenen van spullen en all other things, first met woorden en daarna door de Irish Blessing te zingen.

Well get to know all musical activities heb ik superveel mensen. Bovengenoemde Simon dus, een Engelsman die zelf whistles maakt en een low D whistle had, gemaakt van een Koperen Verwarmingsbuis, briljant! Ik heb gevraagd of hij er voor mij ook een wou maken, hij heeft my e-mailadres, dus we wachten vol spanning af! Glen uit Sydney, whistler en piper, en wat op de laatste avond bleek, een enthousiast volksdanser, zoals hij mij de dansvloer op sleurde! Pijn aan mijn voeten de dag erna, maar heb me geweldig vermaakt.
Síle (spreek uit ongeveer zoals Sheila, kostte nog moeite om hair op facebook te vinden), een Ierse jongedame, DADGAD-guitarist, zangeres en goede songwriter. Zij heeft me noggeholpen te oefenen voor de Ierse lessen! En got een flauwe grap met Mossie uit te halen in het Iers, waar hij helaas niet helemaal intuinde, maar het was wel amusant.
Dave en Trish, een soort modern hippies (hoewel, hoe modern?), The dus een caravan had all sorts of good things to say, thank you very much for Gebruik van maakte. Cathy Connelly, harpiste, the mij heeft uitlegerd waarom een ​​harp in beginsel in Es gestemd is. Harpen zijn magnificent instruments, maar ik denk dat ik (behalve nu Cathy en Gai) nobody can spew the harp.

This stuk is alweer veel te long! Sorry, there is no success om het korter te maken. Maar dit was een hele week 😉 De terugweg naar Melbourne was nog less spectaculair dan de tweede help van de heenweg, en het was zoals gezegd lekker om even bij te komen. Daarna started de Melbourne-avonturen weer, diezelfde avond nog!
Maar dat ... is a different behavior.

Vind ik leuk: